With our services recommended by a previous client, we met up with a couple looking to improve the layout and flow of their house. Although the property was a large detached, granite built house, an ill-considered extension built in the 80’s was detracting from the quality of the original house. This had resulted in a convoluted route through to the rear of the house, which had no connection, or access, to the garden.

By repositioning the stair we were able to dramatically improve the layout, flow and circulation of the house. We linked the new and existing spaces by removing internal walls, creating a large open plan Kitchen/Dining/Family space, opening out into the garden via large sliding doors.

The external appearance of the house has been improved by re-rendering the original and new extension. The end result is a house which the clients can be proud of, and suits the way they want to live.

Services 

  • Following the Feasibility Study, we obtained the planning and building warrant approvals from the council.
  • We then arranged a competitive tender, and appointed the chosen builder on a fixed price contract.
  • Carried out site inspections, liaising with the client/builder and council during the construction stage.

The extension was completed in September 2016, with a build duration of 14 weeks.

Do you live in a house with an awkward layout?

If you are considering a similar extension, or would like to discuss any building project, please Contact Us to arrange a free consultation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s